Press

 INFORMATION 2016-05-10 

 

SVERIGES STÖRSTA FASADKONCERN BILDAD

 

De etablerade fasadentreprenörerna STARK Fasadrenovering, i Stockholm, och AB Karlssons Fasadrenovering, i Småland, gör nu gemensam sak och blir den geografiskt största fasadentreprenören i Sverige. Gemensamt omsätter man nu 300 Mkr och har 150 anställda, med uppdrag från Stockholm/Mälardalen ut i hela södra Sverige, ända ner till Skåne.

 Med ursprunget i det traditionella mur- och putshantverket är historian för både STARK och Karlssons Fasad väldigt lika, bägge sprungna ur det lilla entreprenörs- och hantverksledet under sextio- och sjuttiotalets Sverige.

 

Med tiden har vi utvecklats till erfarna fasadentreprenörer, med fokus på hela utsidan. Vår kompetens finns från klassiskt kulturhantverk till moderna energieffektiva fasadsystem. Fasader renoveras idag även ihop med avancerad samordning av andra byggdelar t.ex. tak, fönster och balkonger.

 

Nu blir vi geografisk marknadsledare inom fasadbranschen och förbättrar möjligheterna för er som kund och beställare till bolagen. Ytterligare kompetens tillförs, ytterligare resurser skapas och dessutom erbjuder vi nu en geografisk täckning som ingen annan på vår marknad kan lösa.

 Bolagen kommer att fortsätta verka under befintliga namn och organisation. Vårt fokus ska istället ligga på att förbättra oss i konkurrensen, skapa innovativa lösningar och vara ett ännu tryggare val.

 

Nu har man möjlighet att samarbeta med en innovativ helhetspartner, som sänker kostnader och höjer värden, oavsett om fastigheten är i Stockholm, Uppsala eller på vägen ner till Småland eller Skåne. 

 

Mats Karlsson;

”Det är enormt roligt att två erfarna och kunniga fasadentreprenörer funnit varandra. Vi har så mycket gemensam kompetens som kommer våra beställare tillgodo”, tycker Mats Karlsson VD på Karlssons Fasad och fortsätter. ”Det är ett stort steg vi nu tar från Ädelfors, i djupaste Småland, till att ha resurser ända upp till Uppsala och Gävle”.

 

Mikael Stark;

”Vi blir nu en extra trygg entreprenör, med två välmående företag som bestämt sig för att, tillsammans, ta nästa stora kliv in på en otroligt spännande bransch”, berättar Mikael Karlsson, VD på STARK, och avslutar. ”Det ska bli mycket spännande och träffa våra kunder och berätta mer om vad vi nu kan erbjuda”.

Dan Karlsson;

”Jag drar allt på smilbanden och tänker att det är smått unikt att Mikael på STARK, precis som Mats och jag på Karlssons Fasad, på varsitt håll, har haft en far som en gång startade ett litet hantverksföretag som idag blivit marknadsledare. Och att bägge fäder dessutom heter Roland Karlsson!”, avslutar Dan Karlsson delägare på Karlssons Fasad.

  

För ytterligare kontakter med bolagen så hänvisar vi till:

Mikael Karlsson   |       VD, STARK Fasadrenovering i Sv. AB   0704-12 43 38     mikael.karlsson@starkfasad.se

Mats Karlsson     |        VD, AB Karlssons Fasadrenovering      070-667 20 52     mats@karlssonsfasad.se

INFORMATION

2016-05-10


Fakta

STARK Fasadrenovering i Sverige AB, STARK Hyrställningar i Sverige AB och STARK Fasad i Stockholm AB kommer tillsammans med AB Karlssons Fasadrenovering bli helägda dotterbolag i ett gemensamt holdingbolag, ägt gemensamt av tidigare ägare.

 

Huvudägare i STARK Fasadrenovering är Mikael Karlsson och i Karlssons Fasadrenovering är det bröderna Mats och Dan Karlsson (Utöver detta finns några mindre delägare).

 

STARK Fasad (med systerbolag) omsätter ca 190 Mkr och har ca 70 anställda med huvudsaklig verksamhet i Stockholm och Mälardalen. Huvudkontor i Stockholm. Karlssons Fasad omsätter ca 110 Mkr och har ca 80 anställda med verksamhet från Skåne, via Småland upp till Östergötland och Sörmland. Huvudkontor är i Ädelfors, nära Vetlanda.

 

Målet är ytterligare stärka vår marknadsledande position och vara det självklara valet som helhetspartner inom fasadarbeten.

 

Senaste nytt 2015-12-23:

Nu när vi går hem idag för att fira jul med nära och kära har vi ett flertal roliga saker att avslöja:

 

1: 2015 har varit företagets mest expansiva år sett till vår omsättning sen företaget startade 1970. Vår omsättning har stigit med 27 miljoner under 2015.

22/12 gick vi för första gången i företagets 45-åriga historia över 100.000.000:- i omsättning.

2: I september i år tecknade vi ett 3-årigt avtal med PEAB PGS som går ut på att vi skall putsa alla PGS jobb på SABO-avtalets putsade hus de närmsta 3 åren över hela Sverige.

PGS kommer i och med detta att vara vår största enskilda kund. Vi tackar PGS för förtroendet över att vi får leverera Era putsade fasader.

3: Vi kommer att gå in i 2016 med en orderstock på ca 62 miljoner kr, vilket är den största orderstock vi haft inför ett nytt år.

4: Den 11:e januari 2016 kommer vi att öppna ett lokalkontor i Malmö i norra hamnen.

Ansvarig för vår Skåne-etablering kommer att bli Henrik Jönsson som närmast kommer från Fasadex i Malmö. Henrik har i Fasadex varit arbetschef under många år. Till hans hjälp har han vår Lars-Åke Olsson (Nocke) som har jobbat hos oss i över 20 år.

Nocke och Henrik kommer från början att förfoga över ett 10-tal duktiga och självgående murare med många år inom puts och murning av alla dess slag.

Kontaktuppgifter samt mer information om vår Skåne-satsning kommer efter nyår.

 

Företagsledningen vill med dessa nyheter tacka våra anställda, leverantörer samt våra kunder för ett fantastiskt 2015 och önska en God Jul och ett Gott Slut på året och blicka framåt mot ett spännande 2016 med nya utmaningar och intressanta projekt under 2016.

 

 

Film om R-licens

Vi är R-licensierade. Se filmen nedan för att få en förklaring om vad det innebär.

Avtal med Växjö Stift

Den 1 mars 2015 började vårt 3 åriga serviceavtal med Växjö Stift att gälla. Avtalet innebär att Karlssons Fasadrenovering skall vara Växjö Stift och dess Pastorat behjälpliga med murade och putsade kyrkobyggnader.

Vi skall även kunna erbjuda plåt - målning samt ställningsarbeten med godkända Underentreprenörer. 

Ansvariga för avtalet är Mats Karlsson, Karlssons Fasadrenovering och Per Morin, Växjö Stift.

 


Rapport om fasadarbetet på Torsås Kyrka 

Under 2014 har vi deltagit i renoveringen av Torsås Kyrka i samarbete med Kalmar läns museum.

Läs om arbetet här

 

Lyssna på klippet om oss på Sveriges Radio Kronoberg

Klicka här för att lyssna på klippet

 

AB Karlssons Fasadrenovering Tel. 0383-460100
Malmvägen 10 E-mail: adelfors@karlssonsfasad.se
Ädelfors E-mail fakturor: faktura@karlssonsfasad.se
570 15 Holsbybrunn Org.nr: 556656-9603

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tel. 0383-460100
E-mail:
adelfors@karlssonsfasad.se
E-mail fakturor:
faktura@karlssonsfasad.se
Org.nr: 556656-9603