Publicerad 2021-03-26

Richard Nylin, ny VD för Karlssons Fasadrenovering

Karlssons Fasadrenoverings nya VD är Richard Nylin. Han kommer närmast från aluminiumbranschen där han arbetade som Marknads och Försäljningschef.

”Det känns tryggt att det är Richard som kliver in som ny VD i Karlssons. Med bakgrund som ledare inom militären och många år inom försäljning och marknadsföring på stora bolag. Richard är rätt person att leda Karlssons vidare mot nya mål och fortsätta den fina utvecklingen som bolaget haft. Det ska bli roligt att få jobba ihop med Richard”, säger Mats Karlsson, affärsområdeschef Syd i Fasadgruppen Norden.

”Det känns oerhört inspirerande men också ansvarsfullt att få axla rollen som VD på Karlssons Fasadrenovering efter Mats Karlsson som utvecklat bolaget på ett fint sätt under många år. Det som känns mest spännande i min nya roll är att få fortsätta utveckla Karlssons Fasadrenovering i rätt riktning för framtiden tillsammans med våra kompetenta och engagerade medarbetare. Extra kul är också att vi finns i en väldigt expansiv och framåtlutad koncern som arbetar med att utveckla hållbarheten i vårt erbjudande men också att öka samarbetet och kompetensen inom koncernen.

Jag ser mig själv som en engagerad ledare som brinner för kundnyttan och glädjen på jobbet. De senaste 20 åren har jag jobbat med kund och marknadsfrågor på en rad olika nivåer. Senast kommer jag från rollen som Marknads och Försäljningschef på ProfilGruppen AB som är ett börsnoterat bolag som producerar aluminiumprofiler till en mängd olika branscher”, säger Richard Nylin, VD på Karlssons Fasadrenovering.

Vem är Richard? Han bor i Vetlanda med sin fru och har två barn i 20-års åldern. På sin fritid lägger Richard mycket tid på deras ”egenbyggda” fritidshus i Västervik. Han har ett stort båtintresse men också stort intresse för idrott. Richard har testat de flesta bollsporter och utmanar gärna på en padelmatch!

Richard tillträdde tjänsten 15 mars 2021.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Mats Karlsson, Affärsområdeschef Fasadgruppen Syd. tel. +46 (0)70-667 20 52.
Richard Nylin, VD Karlssons Fasadrenovering, tel. +46 (0)73-804 51 05

Jobba hos oss

Hos oss arbetar många människor i olika åldrar, med varierande ursprung, olika arbetsuppgifter och erfarenheter. Vårt arbetsområde sträcker sig över hela Sverige.

Gå till vår karriärsida