Om oss

Fasadrenovering & fasadputs i Jönköping, Linköping, Malmö och andra delar av södra Sverige

Karlssons Fasadrenovering, med anor från 1970-talet, är ett småländskt företag som med värme och omtanke alltid strävar efter högsta kvalité! Med huvudkontor i Ädelfors, avdelningskontor i Malmö och ca 90 medarbetare som är anställda på flera orter utför vi alla typer av puts- och murningsarbeten i följande område: Småland-Blekinge-Östergötland-Skåne och Västergötland. Vi är specialiserade på fastigheters exteriörer, i detta ingår särskilt fasadarbeten.

Sen starten har hög kvalité alltid varit en ledstjärna inom bolaget för att våra kunder ska känna sig trygga i samarbete med Karlssons. Genom god etik och moral i våra affärer vill vi långsiktigt bidra till en god företagskultur och samhällsutveckling där omtanke och ärlighet utgör kärnan för ett medmänskligt företags- och samhällsklimat. 

Karlssons Fasadrenovering erbjuder fasadrenovering, fasadputs och murning på alla typer av byggnader. Med den kunskap, känsla och skicklighet som krävs för ett hållbart resultat ser vi till att det blir en lyckad fasadrenovering. Vi arbetar alltid med största noggrannhet och omsorg och brinner för att bevara kultur och historia i byggnader. Renovering av tegel och puts på kulturbyggnader är något som ligger oss extra varmt om hjärtat och genom åren har ca 75 kyrkor renoverats samt en stor mängd K-märkta byggnader. Denna typ av arbete övervakas av länsstyrelsen och länsmuseum. Dessa jobb utför vi för det mesta som totalentreprenör där vi håller i taktpinnen och anlitar våra lokala underentreprenörer med vilka vi har arbetat med under lång tid. 

Omsättning 2019: 213 miljoner.

Vi är medlemmar i Mur & Putsföretagen. (Branschföreningen för murat och putsat byggande).

Privata fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, stat och kommun samt byggare är våra kunder. Bland våra större kunder finns: Peab, Skanska, NCC, Svenska kyrkan, Statens Fastighetsverk samt många lokala fastighetsägare och byggfirmor med vilka vi har arbetat med under många år.

I maj 2016 blev företaget en del av Fasadgruppen Group AB när Karlssons Fasadrenovering och Stark slog ihop bolagen för att bli den största och koncernen inom fasader. Kontoret i Ädelfors är huvudkontor för hubben Fasadgruppen Syd, där Murpoolen i Skåne AB, Malmö Mur&Puts AB samt Allt i Murning i Karlshamn AB också ingår. 

För en trygghet i hela affären  

Som ett bolag inom Fasadgruppen kan vi erbjuda expertkunskap för hela fastighetens yttre skal.
Vi arbetar hållbart, lokalt och med stor hantverkskunnighet.

Vårt mål är att förse er med världens främsta exteriörer. 

Referenser

Jobba hos oss

Hos oss arbetar många människor i olika åldrar, med varierande ursprung, olika arbetsuppgifter och erfarenheter. Vårt arbetsområde sträcker sig över hela Sverige.

Gå till våra karriärsida